Weetjes over carnaval

Ieder jaar vieren er veel mensen carnaval. Daarom is het leuk om hier meer over te weten te komen. In totaal koopt 71% van de carnavalisten de carnavalskleding zes weken voor carnaval en 15% doet het pas in de laatste week. Schoenen, riemen e.d. worden door 73% van de carnavalsvierders bij de outfit betrokken. Zelf carnavalskleding maken is ook nog steeds in, er zijn ongeveer 5% van de carnavalisten die nog zelf de kleding maken en dus met stof aan de slag gaan.

1 op de 200 vrouwen doet een haarband in of een diadeem wanneer het carnaval is. De roklengte bij vrouwen is afgenomen van net boven de knie tot onder de billen. In totaal heeft 0,8% van de carnavalsvierders een clownsneus en de meest onhandige pakken zijn de clownsbroek met een hoepel er in en een drakenpak met een lange en dikke staart. Carnaval is een feest waarbij kinderen en volwassenen veel plezier maken ieder jaar weer. In februari wordt carnaval meestal gevierd. In Noord-Brabant is het vaak erg druk rond deze tijd omdat het hier volop wordt gevierd.

Ook scholen besteden veel aandacht aan carnaval. Alles wordt vaak versierd, er zijn grote feesten en kinderen mogen verkleed naar school komen. Ouders komen vaak een avond samen met de kinderen mee feest vieren en dan is iedereen vrolijk en wordt er volop gedanst op carnavalsmuziek. Het is een feest waar veel mensen van genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>